Правила за връщане и замяна

    1. Съгласно чл. 55, ал. 1 от ''Закон за защита на потребителите'' (ЗЗП),  потребителят има право, без да дължи обезщетение или неустойка и без да посочва причина, да се откаже от получената стока в срок от 14 дни от датата на получаването й.
    2. В този случай, търговецът е длъжен да възстанови на потребителя в пълен размер заплатените от него суми не по-късно от 14 дни, считано от датата, на която потребителят е упражнил правото си да се откаже от стоката, съгласно чл. 55, ал. 6 от Закона за защита на потребителите. Сумите се възстановяват по банкова сметка на клиента.
    1. При връщане на закупена стока транспортните разходи са за сметка на клиента и не се възстановяват.
    2. Потребителят е длъжен да съхранява получените от търговеца стоки, тяхното качество и безопасност по време на срока по чл. 55, ал.1 от ''Закон за защита на потребителите''.  За да бъдат върнати обратно закупените продукти задължително условие е - те да бъдат в изряден търговски вид, без да са използвани, без да е нарушена целостта на опаковката, без да има аромати. Продуктите трябва да отговарят на вида, в който са получени от потребителя.  На връщане и отказ не подлежат продукти, които не отговарят на тези условия съгласно ''Закон за защита на потребителите''.
    3. Търговецът има право да откаже връщането на продукт, съобразно действащото законодателство.
    4. В случай на фабричен дефект, който е установен при получаването на продукта, по време на опция преглед, клиента го връща за сметка на магазина и се изпраща друг продукт като заявения.  В този случай транспортните разходи са за сметка на търговеца

      Връщане и замяна

    1. 1.1 Продукт, закупен от електронен магазин  https://4-shoes.com/  може да бъде върнат до 14 дни след получаването му, съгласно чл. 55, ал. 1 от ''Закон за защита на потребителите'' (ЗЗП).
    2. За да удовлетворим искането  ви за замяна или връщане на продукта, той  трябва да е  в състоянието, в което е получен: с прикачени етикети и в оригиналната опаковка, да е със запазен търговски вид (стоката не трябва да има следи от грим, парфюм, да не е скъсана, надраскана, носена, прана, гладена) и в комплект със стоковата разписка, издадена от нас и съпътстваща пратката. След инспекция на състоянието на продукта, неговата стойност (без стойността на доставката) ще ви бъде изплатена по посочена от вас банкова сметка.
    3. 1.2 Какво трябва да се направи, за да може да бъде върнат продукт,  закупен от https://4-shoes.com
    4. - Да се спазят правилата по под точка 1.1
    5. - Преди да предприемете връщане на продукт, трябва да поискате това да се случи, след като се свържете с нас чрез формата за контакт или на   e-mail: 4shoespremiumcare@gmail.com
    6. - Попълнете коректно Формуляр за рекламация, примера за който е в края на страницата
    7. - Връщането на продукта трябва да е чрез куриерска фирма  SPEEDY или Еконт
    8. - Разходите по доставката са за сметка на клиента, без наложен платеж. 
    9. - В куриерският плик на фирма  SPEEDY/Еконт трябва артикула/-ите  да пътува заедно с коректно попълнена „Приложение 1".
    10. - Сумата по стойността на поръчаните артикули (без сумата, която сте заплатили за доставка при получаването на поръчката си) ще ви бъде изплатена в срок не   по-късно от 14 календарни дни по банкова сметка, която сте ни предоставили при попълването на Формуляр за рекламация.
    11. 1.3 Случаи в които не се позволява да се върне продукт:
    12. - Ако не са изпълнени всички указания в т.1.1 и 1.2
    13. - Ако върнете продукт/-и с наложен платеж
    14. - Ако върнете продукт/-и чрез друга куриерска фирма
    15. https://4-shoes.com/ спазвайки ''Закон за защита на потребителите''(ЗЗП) , запазва правото да откаже връщане на продукт.
    16.   Адрес за връщане : гр. София, ул. Казбек 59, За Криейтив Брадърс ООД


      ПРИЛОЖЕНИЕ № 1

СТАНДАРТЕН ФОРМУЛЯР ЗА УПРАЖНЯВАНЕ ПРАВО НА ОТКАЗ

Приложение № 6 към чл. 47, ал. 1, т. 8 и чл. 52, ал. 2 и 4 от ЗЗП

До КРИЕЙТИВ БРАДЪРС ООД

гр. София, ул. Казбек 59

С настоящото уведомявам, че се отказвам от сключения от мен договор за покупка на следните стоки/услуги:


......................................................................................................................... /описание на продукта/


Стоката е поръчана на ......................


Стоката е получена на ...................... /посочва се датата на получаване от потребителя/


.................................................................................../Име на потребителя/


Гр./с...................................................................... /Адрес на потребителя/


................... ..................................

/Дата/ /Подпис на потребителя/